HomeSerbiaСупруга председника Тамара Вучић састала се са директором Популационог фонда УН

Супруга председника Тамара Вучић састала се са директором Популационог фонда УН

Током разговора, супруга председника Републике Србије Тамара Вучић је указала да посебно цени подршку и рад Канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Републици Србији, имајући у виду значај тема којима се UNFPA активно бави.
 
Такође, истакла је да је Република Србија недавно постала и чланица Комисије Уједињених нација за становништво и развој, те је изразила уверење да ћемо, и на овај начин, отворити додатне могућности за интензивније ангажовање у области популационе политике.
 
Директор Популационог фонда Уједињених нација (UNFPA) за Републику Србију Џон Кенеди Мосоти је изразио задовољство због успешне сарадње коју Република Србија остварује са UNFPA. Такође, указао је на значај активности које супруга председника Републике Србије Тамара Вучић предузима по питањима од друштвеног значаја, посебно у погледу унапређења положаја младих.
 
Саговорници су разменили мишљења о обележавању 30. годишњице Међународне конференције о популацији и развоју (ICPD 30) наредне 2024. године и потврдили спремност за наставак даље сарадње.

Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се данас са директором Популационог фонда Уједињених нација (UNFPA) за Републику Србију Џоном Кенедијем Мосотијем.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News