HomeSerbiaСупруга председника Србије Тамара Вучић са амбасадором Јапана

Супруга председника Србије Тамара Вучић са амбасадором Јапана

Обострано је констатовано да Срби и Јапанци негују велико међусобно поштовање и интерес за упознавање културе и традиције две земље, те да постоји спремност да наставимо да организујемо пригодне манифестације у обе државе,  у циљу промоције богате традиције и потенцијала наших земаља.

Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са амбасадором Јапана у Републици Србији Акиром Имамуром
Саговорници су изразили задовољство што су јапански инвеститори препознали предности пословања у Републици Србији, те да постоји обострани интерес за даље инвестирање реномираних јапанских компанија на српском тржишту у бројним областима.
Амбасадор Акира Имамура је подсетио да је јапански град Осака домаћин престижне манифестације ЕХРО 2025 и изразио наду да ће се Република Србија представити светској јавности на најбољи могући начин, посебно у светлу припрема Београда за домаћина Светске изложбе ЕХРО 2027.
Са наше стране је истакнуто да су српски и јапански народ били једни уз друге и у тешким тренуцима, што је посебно важна димензија наших пријатељских односа дугих више од 140 година.
Током разговора супруге председника Републике Србије Тамаре Вучић са амбасадором Јапана у Републици Србији Акиром Имамуром, обострано је наглашено да географска удаљеност наше две земље никада није представљала препреку за изградњу и неговање пријатељства и обострано корисне сарадње.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News