HomeSerbiaСупруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са отправником послова Малезије

Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са отправником послова Малезије

Током разговора, уприличеног поводом завршетка мандата отправника послова Малезије у Републици Србији, супруга председника Републике Србије Тамара Вучић је захвалила господину Тармизију на његовом досадањем активном ангажовању у нашој земљи.

Такође, указала је на значај приступања Републике Србије Уговору о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији прошле године. Изразила је уверење да ће Република Србија, и кроз овај формат, ојачати присуство у овом делу света и истовремено интензивирати сарадњу са пријатељским земљама овог региона, укључујући и Малезију.
У осврту на активности Амбасаде Малезије у Републици Србији, навела је да посебно цени уложене напоре отправника послова Тармизија на плану промоције културе и традиције Малезије у Републици Србији, што је оценила значајним за додатно приближавање два народа. Посебно је похвалила организацију манифестације „Упознати Малезију – значи заволети је“ чијем отварању је и лично присуствовала.
Отправник послова Малезије у Републици Србији је рекао да из наше земље носи најлепше успомене и утиске, уз преношење израза велике захвалности на сарадњи и подршци коју је, током свог мандата, имао од стране свих институција Републике Србије.
Саговорници су се сагласили да постоје бројни потенцијали за унапређење билатералне сарадње, посебно економске, али и у домену културе и образовања.
Истакла је да је отправник послова Тармизи, својим преданим радом, значајно допринео унапређењу свеукупних билатералних односа Републике Србије и Малезије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News