HomeSerbiaСтразбур: Дан српске културе и уметности

Стразбур: Дан српске културе и уметности

Генерални конзул Републике Србије у Стразбуру Анђелка Шимшић обратила се присутнима, указујући на значај оваквих окупљања и очувања српске културе, историје и традиције.

Овај веома важан догађај за српску заједницу окупио је многе Србе, грађане и представнике општине Белфор, Милуза и Нансија, као и представнике других француских удружења из Белфора, који су пратили програм о вишедеценијском пријатељству Француске и Србије, о којем данас сведоче многи споменици и институције.
Српска допунска школа презентовала је изложбу о знаменитим Србима, као и значајна дела из српске књижевности и уметности. Многобројни гости су могли да разгледају разнолике народне ношње и рукотворине, шајкаче, торбе, ћилиме.
Дан српске културе и уметности одржан је у просторијама Културног центра у Белфору, у организацији „Удружења француско-српског пријатељства Белфор-Мобелијар“ и Конзулата Републике Србије у Стразбуру.
Приказан је филм о српској хероини из Првог светског рата Милунки Савић, који је захваљујући преводу на француски језик приближен француској публици, а приређен је и концерт ,,Звуци мог завичаја“, на којем су српске уметнице запевале традиционалне српске песме.

Source

Stay Connected
251FansLike
420FollowersFollow
Must Read
Related News