HomeSerbiaСтаровић: Драгоцена посета Селаковића традиционалним пријатељима у Латинској Америци

Старовић: Драгоцена посета Селаковића традиционалним пријатељима у Латинској Америци

Старовић је, гостујући на Радио-телевизији Србије, рекао да вишедневна латиноамеричка турнеја министра Селаковића обухвата четири државе – Kубу, Kолумбију, као и Kостарику и Венецуелу, које ће шеф српске дипломатије посетити наредних дана.

Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изјавио је да је посета министра спољних послова Николе Селаковића Латинској Америци веома важна и драгоцена јер су многе те државе наши традиционални партнери и важно је да са њима развијамо односе.
„Све је то веома важно и драгоцено будући да смо сви ми определили за очување нашег територијалног интегритета и за Kосово и Метохију се боримо превасходно на политичком и правно-политичком плану. Стога нам је важно да развијамо и негујемо односе са свим државама планете како на билатералном, тако и на мултилатералном плану. Ова велика латиноамеричка турнеја, након две афричке и једне азијске турнеје, заправо заокружује све што је министар Селаковић успео да постигне у претходне две године“, рекао је Старовић и навео да министар Селаковића на достојанствен и прави начин представља нашу државу.
Према његовим речима, министар Селаковић је имао читав низ билатералних сусрета поред државе домаћина, и сусрео се и са министрима спољних послова Мексика, Бразила, Парагваја, Португалије, са потпредседником Ел Салвадора и са новим председником Чилеа Габријелом Борићем, који вуче корене са ових простора.
Према његовим речима, министар Селаковић је у претходном периоду имао више од 600 билатералних сусрета са важним светским државницима, а од тога више од 250 сусрета на министарском или на нивоу који је виши од министарског.
„Дуго смо занемаривали те државе од којих су многе наши традиционални пријатељи. Јако је важно што је министар Селаковић и данас у Боготу где присуствује инаугарацији новог председника Густава Франсиска Петра Уреге, јер Богoта претходних дана представља дипломатску престоницу читавог латионоамеричког света па и шире од тога“, рекао је Старовић.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News