- Advertisement -
HomeSerbiaСофија: Обележавање Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу

Софија: Обележавање Дана примирја у Првом светском рату на Српском војничком гробљу

Амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић присуствовао је помену страдалим српским војницима на Српском војничком гробљу у Софији, којим је обележен Дан примирја у Првом светком рату.

„Наше жртве али и све жртве осталих народа, које смо имали кроз тешку и компликовану људску историју, довољан су разлог да главна порука данас буде да мир нема цену“, рекао је амбасадор.
Амбасадор је присутне подсетио да је Србија у том периоду прошла кроз страшна ратна разарања и патње, те да је током рата животе изгубило око 1.300.000 људи, односно 1/3 укупне популације, или 60% мушке популације.
Амбасадор Јовић је захвалио свима што су, на овај веома важан дан за Србију и српски народ, дошли да одају почаст „свим српским жртвама и српским војницима, који су убијени и који су погинули у борби за слободу, за правду и за оне вредности на којима данас почива модерна Европа“.
Церемонији обележавања Дана примирја и полагању венаца присуствовали су највиши представници Војске Републике Бугарске, војни изасланици акредитовани у Бугарској, представници бугарског Министарства иностраних послова и велики број чланова дипломатског кора и српских грађана који живе и раде у Бугарској.

Source

Stay Connected
251FansLike
443FollowersFollow
Must Read
Related News