HomeSerbiaСофија: Међународна научна конференција „Пријатељство у култури Бугара и Срба”

Софија: Међународна научна конференција „Пријатељство у култури Бугара и Срба”

Декан Филолошког факултета проф. др Ценка Иванова упознала је присутне са јубилејима везаним за партнерство два универзитета и два факултета, са историјом србистике на Универзитету у Великом Трнову, као и са оствареном сарадњом професора бугарског језика, књижевности и културе на Филозофском факултету Универзитета у Нишу.

У Великом Трнову је, у организацији Филолошког факултета Универзитета „Св. Ћирило и Методије“, одржана међународна научна конференција „Пријатељство у култури Бугара и Срба”, којом је започето обележавање 25 година присуства српског језика на овом Универзитету.
Они су нагласили да је ова конференција наставак низа научних трибина које од 2004. године организују Филозофски факултет Универзитета у Нишу и Филолошки факултет у Великом Трнову.
Конференцију су отворили амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић и ректор великотрновског Универзитета проф. др Христо Бонџолов.
Током овог научног скупа, у присуству велике групе студената и професора Филозофским факултетом Универзитета у Нишу, представљена су два последња наслова из серије тематских двојезичних зборника, „Обичаји у култури Срба и Бугара“, издање за 2019. годину Универзитета у Нишу, и „Пут у култури Бугара и Срба“, издање великотрновског Универзитета за 2022. годину.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News