HomeSerbiaСофија: Амбасадор Јовић на додели захвалница за пружање помоћи српским држављанима повређеним...

Софија: Амбасадор Јовић на додели захвалница за пружање помоћи српским држављанима повређеним у саобраћајној несрећи

Амбасадор је, на церемонији коју је организовало бугарско тужилаштво и главни тужилац  Иван Гешев, указао да је српска држава већ захвалила свим бугарским институцијама, надлежним министарствима и медицинском особљу, али да му је сада велика част  што има прилику да захвали и бугарским грађанима који су као случајни пролазници први притекли у помоћ унесрећенима и тако допринели да не буде тежих последица.

Амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић  присуствовао је, као посебан гост, свечаној додели захвалница и плакета бугарским грађанима који су пружили помоћ српским држављанима, пре свега српској деци, повређеној у недавној тешкој саобраћајној несрећи код града Стара Загора.
Амбасадор се присутнима обратио следећим речима: “Драги пријатељи, драга моја бугарска браћо и сестре, данас овде желим да вам се обратим са две позиције. Као прво, обраћам вам се као српски амбасадор једним великим хвала у име председника Србије Александра  Вучића, премијерке Ане Брнабић, свих наших министара, целе владе и свих наших институција, за све што сте учинили. На другом месту обраћам вам се као обичан човек, обичан грађанин Србије, једним искреним и великим хвала за ваш несебични подвиг и помоћ нашим грађанима, нашој деци, у име милиона српских држављана који су ганути вашим чином.
Такође, желим да вам захвалим јер сте тог дана, вече пред велики хришћански празник Успење Пресвете Богородице, све нас подсетили на право значење речи љубав ка ближњем, брига за ближњег и спремност на жртву. Хвала што сте показали колико се заправо поштујемо и волимо, колико смо једно, колико смо једна душа. У том контексту, једно питање за све присутне. Да ли је нужно да чекамо тешка и зла времена, да ли је потребно да се десе овакве несреће да бисмо схватили колико смо блиски и колико смо спремни да се помажемо? Живела Србија! Живела Бугарска! Да живе наши народи, пре свега наша деца, у љубави, миру, толеранцији и међусобној бризи.”

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News