HomeSerbiaСеул: Амбасадор Грбић на манифестацији „Вече глобалних пријатеља“

Сеул: Амбасадор Грбић на манифестацији „Вече глобалних пријатеља“

У разговору са деканом Факултета за урбане науке, као и професорима, амбасадору Грбићу је пренето да је, до сада, укупно двоје државних службеника из Србије похађало студије на поменутом факултету, те да ће, сагласно веома позитивним утисцима које имају у раду са нашим студентима, те листи приоритета корејских институција, настојати да у наредном периоду понуде још стипендија нашој земљи, на чему је амбасадор срдачно захвалио.

Универзитет Сеула један је од најстаријих универзитета у Кореји, а поменути факултет основан је у оквиру Универзитета 2012. године, са циљем да створи академску базу и стручан кадар у областима грађевинарства, урбанизма, урбаног планирања, инфраструктурног развоја, како у домаћим, тако и у међународним круговима.
На позив декана Међународног факултета за урбане науке Универзитета Сеула проф. Парк Хје-она, амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић присуствовао је манифестацији „Вече глобалних пријатеља“.
Амбасадор је разговарао и са Слађаном Миловановић, која је као студент на мастер студијама поменутог факултета у школској 2020-2021. години овде боравила и која је овом приликом посетила Сеул како би присуствовала церемонији дипломирања.

Source

Stay Connected
251FansLike
420FollowersFollow
Must Read
Related News