HomeSerbiaСеул: Амбасадор Грбић као панелиста на годишњој „Конференцији о програму дељења знања“

Сеул: Амбасадор Грбић као панелиста на годишњој „Конференцији о програму дељења знања“

На крају излагања, амбасадор се осврнуо на потенцијалну будућу сарадњу са Корејом када је реч о КСП, при чему су издвојене области паметних градова, климатских промена, енергетске политике, биоекономије и урбане покретљивости.

У свом излагању на тему „Дељење знања у контексту криза и неизвесности – случај Србија“, амбасадор Грбић представио је до сада постигнуте резултате на плану дигитализације јавне управе у Србији, те говорио о позитивним примерима сарадње са Корејом на том плану, као и у области информационо-комуникационих технологија.
Тема овогодишње конференције, коју је пратило око 500 људи, била је „Дељењем знања ка отпорној одрживости“.
Укратко је представио рад Канцеларије за ИТ и е-управу при Влади Републике Србије, државни ДАТА центар у Крагујевцу, као и успехе тзв. СКИП центра у Беграду (уз планове за отварање следећег у Нишу).
Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић учествовао је, у својству панелисте, а на позив Министарства економије и финансија Кореје, Корејског развојног института (КДИ), корејске ЕКСИМ банке и Корејске агенције за промоцију трговине и инвестиција (КОТРА), на годишњој „Конфeренцији о програму дељења знања – КСП (“Knowledge Sharing program Dissemination Conference 2022”).
Министарство економије и финансија Кореје је 2004. године покренуло КСП као вид развојне помоћи корејске Владе, кроз консултативни и практични ангажман. Конференција овог типа се одржава сваке године ради размене искустава и презентовања резултата КСП спроведених током целе претходне пројектне године.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News