HomeSerbiaСелаковић: Неприхватљиве једностране акције, Србија ће победити

Селаковић: Неприхватљиве једностране акције, Србија ће победити

„Ако је неко заиста усмерен ка томе да тражи мирно решење за сва постојећа питања онда тај не би требало да се понаша на начин на који се понашао синоћ и чврсто верујем да ће разум победити, што значи да ће Србија победити“, закључио је Селаковић.

Извор: Танјуг
Он је подсетио да Срби на КиМ нису могли да учествују на референдуму о уставним променама 16. јануара ове године, као ни на председничким и парламентарним изборима 3. априла ове године. Министар је указао да није реч само о личним картама и регистарским ознакама, “већ о начину понашања”.
„Све су то биле једностране одлуке“, нагласио је Селаковић.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас да су, ако постоје преговори као дипломатски начин за решавање питања између Београда и Приштине, неприхватљиве једностране акције које наилазе на скромне реакције, а не и на чврсте осуде, и поручио да верује да ће разум, односно Србија победити.
Селаковић је у Никозији, на заједничкој конференцији за новинаре са кипарским министром спољних послова Јанисом Касулидисом, рекао да ситуација на КиМ данас делује мало мирније, али да је и даље крхка, а као посебан разлог за то навео то што је “неко успоставио једностраност као кључни принцип за решавање проблема”. „Ако имамо преговоре, као дипломатски начин да решимо сва питања која постоје између Београда и Приштине или да нормализујемо комуникацију и нормализујемо ситуацију, онда није ни нормално ни прикладно ни прихватљиво имати једностране акције које ће наићи само на неке скромне реакције неких држава, без икакве суштинске и чврсте осуде“, рекао је шеф српске дипломатије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News