HomeSerbiaСелаковић и Пич о низу регионалних и геополитичких тема

Селаковић и Пич о низу регионалних и геополитичких тема

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић примио је данас специјалног изасланика премијера Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске за западни Балкан Стјуарта Пича.

Министар Селаковић је у разговору констатовао да су билатерални односи Србије и Уједињеног Краљевства добри, али да постоји значајан простор за њихово даље унапређење, како на плану интензивирања политичког дијалога и размене посета на високом и највишем нивоу, тако и на пољу економске сарадње. Шеф српске дипломатије истакао је да се конструктивна регионална политика наше земље огледа и у иницијативи „Отворени Балкан“, као и другим облицима повезивања и сарадње са суседима.
Саговорници су размотрили широк спектар политичких тема везаних за стабилност и развој западног Балкана, али и нека важна геополитичка питања и изазове која она носе, попут енергетике, хране, миграција и др.
Посебна пажња посвећена је ситуацији у региону, а министар Селаковић је детаљно упознао саговорника са ситуацијом на Косову и Метохији, изразивши очекивање да ће Уједињено Краљевство пружити конструктивну подршку дијалогу Београда и Приштине и изналажењу компромисних решења.
Београд је, према Селаковићевим речима, доследно опредељен за дијалог и трагање за одрживим решењима која ће омогућити трајну стабилност региона, што подразумева и примену постојећих договора.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News