HomeSerbiaСелаковић и Пахор на Сајму вина: Србија има квалитетна вина

Селаковић и Пахор на Сајму вина: Србија има квалитетна вина

“Можемо ли да се сликамо, да могу после да кажем – био сам у Србији са 100 жена”, нашалио се Пахор, а љубазни домаћини су му испунили жељу.

Селаковић је објаснио свом госту на Сајму да се српска вина праве од аутентичних домаћих сорти и истакао да држава стимулише мале произвођаче и улаже у винску индистрију, како би се унапредио вински сектор у земљи.
Такође, званичници су се зауставили и на штанду излагача из Немачке, а потом су посетили и штанд винарије Ђоковић.
Селаковић је пробао и словеначко вино Копер, уз оцену да је одличног укуса.
Потом су се гости сајма зауставили на штанду винарије “Сто жена”, а словеначки председник изразио је жељу да се слика са представницама винарије.
Након састанка са председником Србије Александом Вучићем, Пахор је са делегацијом из Словеније обишао сајам, а кроз “Винску визију Отвореног Балкана”, поред министра Селаковића водио га је и домаћин сајма, председник Удружења винара и виноградара Стеван Рајта, који им је говорио о концепту сајма и специфичностима изложених вина.
И док су амбасадор Словеније у Србији Дамјан Бергант и министар Селаковић одлучили да пробају једно од белих вина, произвођача Евино, Пахор је задовољно слушао причу о вину својих сународника.
Извор/Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Селаковић и Пахор прво су обишли Халу 1, која је тематски осмишљена као виноград, а потом се упутили ка штандовима словеначких излагача.
Председник Словеније Борут Пахор данас је, током боравка у Београду, посетио и први Међународни сајам вина “Винска визија Отвореног Балкана”, а са винском производњом у Србији упознао га је министар спољних послова Никола Селаковић, који је истакао да је Србија мала земља и не може да рачуна на квантитет, али да зато има итекако квалитетна вина.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News