HomeSerbiaРодић: Србија је земља која има будућност јер чува мир

Родић: Србија је земља која има будућност јер чува мир

 „Из године у годину бићемо све јачи, а тиме и снажнији да бранимо мир“, нагласио је Родић подсећајући да заједно са Републиком Српском од 2014.обележавамо годишњицу операције „Олуја“ уз сећање на српске жртве.

 „Та резолуција изгледа као и многе друге, остала је само политички акт, без реализације“, констатовао је он.
 „Спроведено је незабележено етничко чишћење на европском тлу, које до августа 1995.године историја није забележила. Протерано је 250.000 Срба без могућности да се врате“, указао је Родић.
 
Он је подсетио да данас обележавамо 27.година од војно- полицијске акције која се догодила у августу 1995.године и коју је предузела држава Хрватска.
Србија свима може да поручи да нових „Олуја“ неће бити и да је спремна и одлучна да брани дом сваког њеног држављанина, истакао је амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић.
Та акција, наглашава, имала је за циљ протеривање Срба са својих вековних огњишта, где су живели још од времена и пре Марије Терезије бранећи на том простору Европу.
Извор: Танјуг
 „У Србији се негује њена историја, сећање на прошлост, чува и негује српски језик, ћирилично писмо чува се не само од заборава, него се њиме млади поносе. Наша вера православних хришћана остварује се на најлепши начин. Србија је земља која има своју будућност јер чувамо мир. То је снажна Србија, која свима може да поручи да нових „Олуја“ неће бити и да је Србија спремна и одлучна да брани дом сваког њеног држављанина“, указао је он.
  Данас, каже, Срби се сећају свог страдалништва, али је Србија данас после 27 година, потпуно другачија земља.
 Он је указао да је Савет безебдности УН донео резолуцију 1009 којом се тражи заштита цивила и могућност повратка Срба на своја вековна огњишта.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News