HomeSerbiaПредседник Вучић уручио Орден српске заставе првог степена министру спољних послова Републике...

Председник Вучић уручио Орден српске заставе првог степена министру спољних послова Републике Кубе

„Неизмерна ми је част и посебно задовољство што данас у Београду одликујем министра спољних послова Републике Кубе Орденом српске заставе првог реда, приликом његове званичне посете Републици Србији, имајући у виду личне заслуге, залагање и допринос у очувању високог нивоа српско-кубанских односа“, рекао је председник Вучић подсећајући да је и некадашњи председник Кубе Фидел Кастро носилац Ордена Републике Србије на ленти за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању пријатељских односа двеју земаља.

„Захваљујем вашој екселенцији на личном доприносу унапређењу и оснаживању свеукупних односа између Србије и Кубе у свим областима од заједничког интереса, од пољопривреде, здравства, фармацеутске индустрије, па до туризма и културе. Уверен сам да ће ова посета допринети очувању билатерално политичког дијалога на високом и највишем нивоу“, додао је председник Вучић и позвао председника Кубе Мигела Дијас-Канела да посети Србију.
Председник Вучић је изразио задовољство што шефу кубанске дипломатије може да уручи орден у години у којој се обележава 120 година дипломатских односа Србије и Кубе.
Министар спољних послова Кубе Бруно Едуардо Родригес Париља поручио је данас да ово одликовање доживљава као признање целом кубанском народу, који је увек био на страни Србије.
Извор/Фото: www.predsednik.rs
„Примам овај Орден као велику почаст, у име народа Кубе. Ово није признање лично мени, нити за моју професију, већ диван гест пријатељства владе и народа Србије народу и влади Кубе“, рекао је министар Париља додајући да смо још једном потврдили да желимо да продубимо историјске односе који нас везују.
Председник Вучић је такође захвалио Куби на доследној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, истичући да је то одраз привржености Кубе поштовању основних принципа међународног права, што Србија високо цени. Он је нагласио да ће Србија остати доследна противљењу санкцијама Куби, те истакао да та земља увек може да рачуна на нашу подршку.
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Републике Кубе Бруном Едуардом Родригесом Париљом и том приликом му уручио Орден српске заставе првог степена за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Републике Кубе.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News