HomeSerbiaППВ и МСП Ивица Дачић са командантом Команде здружених снага НАТО у...

ППВ и МСП Ивица Дачић са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са командантом Команде здружених снага НАТО у Напуљу адмиралом оружаних снага САД Стјуартом Манчом, који борави у посети Републици Србији.

Такође, констатовано je да Србија и НАТО деле заједнички интерес очувања мира и стабилности у региону, као а да редовно одржавање дијалога представника Србије са званичницима политичких и војних структура НАТО доприноси бољем међусобном разумевању, посебно када се ради о најважнијим питањима од интереса за Србију, али и за стабилност у региону.
Размењена су мишљења о актуелном стању а перспективи партнерске сарадње РС и НАТО, актуелној безбедносној ситуацији на Косову а Метохији и активностима НАТО вођене мисије КФОР, као и питањима регионалне, европске и глобалне безбедности.
Посебно је наглашен значај ангажовања Међународних безбедносних снага (КФОР) у Покрајини у стриктном, потпуном и непристрасном спровођењу мандата који је утврђен и додељен КФОР-у на основу Резолуције СБ УН 1244.
Током сусрета обострано је изражено опредељење за даље унапређење партнерске сарадње у свим областима од заједничког интереса, као а задовољство динамиком политичког дијалога и практичне сарадње у бројним областима у оквиру програма Партнерство за мир, a уз пуно поштовање политике војне неутралности Србије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News