HomeSerbiaППВ и МСП Дачић упутио честитку поводом ступања на дужност шефу кинеске...

ППВ и МСП Дачић упутио честитку поводом ступања на дужност шефу кинеске дипломатије

Користим ову прилику да joш једном поновим чврсто опредељење Републике Србије за даље обогаћивање и развој свестране сарадње са Народном Републиком Кином на основама свеобухватног стратешког партнерства а челичног пријатељства, као и посредством механизма сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе и кинеске иницијативе „Појас и пут“, чему сам спреман да, као и до сада, наставим да пружам снажан лични допринос.

„Екселенцијо,
У ишчекивању нашег што скоријег сусрета, примите, Ваша екселенцијо, још једном моје срдачне честитке и изразе мог високог уважавања.
Биће ми изузетна част да заједно са Вама наставим сарадњу коју сам имао а са Вашим претходником, Ванг Јием, у даљем оснаживању наших традиционално блиских а нераскидивих веза,   сарадњи у свим областима, још тешњој сарадњи и повезивању наша два пријатељска народа, као и заједничком наступу у очувању основних принципа међународног права и кључних начела Повеље Уједињених нација, у тренутку огромних изазова са којима се суочавамо на глобалном плану.                      
Поводом Вашег именовања на дужност министра спољних послова Народне Републике Кине, упућујем Вам срдачне честитке а најлепше жеље за успешно обављање ове одговорне дужности. Уверен сам да ће Народна Република Кина, са Вама на челу дипломатије, даље јачати свој углед на међународном плану а постизати нове успехе у свим областима свог развоја.
Високо ценимо континуирану подршку Народне Републике Кине суверенитету и територијалној целовитости Републике Србије, односно непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова. Уверавам Вас да ће Република Србија и убудуће наставити да пружа снажну и доследну подршку политици „једне Кине” и принципу,, једна земља – два система“.
Искрено се радујем нашој будућој заједничкој сарадњи, уз позив да у најскорије време посетите Републику Србију, као и уз моју личну спремност да у обострано прихватљивом термину поново посетим Вашу предивну земљу, што би ми била посебна част и задовољство.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије упутио је данас честитку новом министру спољних послова Народне Републике Кине Ћин Гангу поводом именовања на ову дужност. У тексту честитке се наводи:

Ивица Дачић“

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News