HomeSerbiaППВ и МСП Дачић са специјалном представницом генералног секретара УН и шефицом...

ППВ и МСП Дачић са специјалном представницом генералног секретара УН и шефицом УНМИК

Каролина Зијаде је захвалила на подршци Србије раду Мисије УНМИК и посебно похвалила конструктивну улогу Београда у дијалогу са Приштином.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са специјалном представницом генералног секретара Уједињених нaција и шефицом УНМИК Каролином Зијаде.
Разговарано је о важности наставка ангажмана Мисије УНМИК по свим питањима од значаја за доследно спровођење Резолуције СБ УН 1244, као и о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији на Косову а Метохији, посебно у контексту последњих инцидената које додатно повећавају напетости. Темa разговора билa je и перспектива дијалога Београда и Приштине.
Саговорници су изразили очекивање да ће добра сарадња бити настављена и убудуће.  
ППВ а МСП Ивица Дачић је истакао да је Србија посвећена дијалогу као једином начину за решавање актуелних проблема, али   да је суштина у поштовању договореног. У том контексту, нагласио је да и даље нема напретка у имплементацији обавеза које је преузела друга страна, пре свега у вези са оснивањем Заједнице српских општина, иако је од потписивања Бриселског споразума прошло десет година.  

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News