HomeSerbiaППВ и МСП Дачић са председником Одбора за спољне послове Народне скупштине...

ППВ и МСП Дачић са председником Одбора за спољне послове Народне скупштине Словачке Републике

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету делегацију Одбора за спољне послове Народне скупштине Словачке Републике предвођену председником Одбора Маријаном Керијем.

Изражено је задовољство што две земље остварују континуиран политички дијалог на свим нивоима и спремност да се он у предстојећем периоду интензивира. У том смислу је пренето уверење да ће предстојећа посета Републици Србији председника Владе Словачке Републике Едуарда Хегера пружити додатни импулс даљем продубљивању свеобухватних односа и сарадње Републике Србије и Словачке Републике.
Министар Дачић је истакао да посебно високо ценимо принципијелну подршку Словачке територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и проналажењу одрживог решења за питање Косова и Метохије.
У срдачном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски. Истакнута је неопходност њиховог продубљивања и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса, нарочито у економској сфери.
Председник Одбора за спољне послове Народне скупштине Словачке Републике Маријан Кери пренео је спремност Словачке Републике да са Републиком Србијом настави интензивну комуникацију и сарадњу на свим пољима. Посебно се заложио за интензивирање економске сарадње, као и значајније присуство словачких привредника на српском тржишту. Поновио је да Словачка остаје привржена свом принципијелном ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова, као и да ће његова земља и убудуће наставити да пружа пуну подршку европским интеграцијама Републике Србије. Изразио је задовољство положајем и третманом који представници словачке националне мањине уживају у Републици Србији и пренео очекивање да ће такав квалитет односа према њој бити очуван и убудуће.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News