HomeSerbiaППВ и МСП Дачић предводио српску делегацију на 18. Самиту Франкофоније у...

ППВ и МСП Дачић предводио српску делегацију на 18. Самиту Франкофоније у Ђерби

Шеф српске дипломатије имао је и краће сусрете са министарком спољних послова Андоре Маријом Убах Фонт и делегираним министром из Кабинета премијера Камбоџе Боритом Оучом.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић предводио је данас српску делегацију на 18. Самиту Франкофоније у Ђерби, Тунис. Скуп на коме је учешће узело 75 делегација искоришћен је и за бројне билатералне сусрете министара спољних послова.
Министар спољних послова Дачић састао се са својом белгијском колегиницом Ађом Лабиб  са којом је разговарао о наставку конструктивног политичког дијалога, који је био интензивнији у претходном периоду, уз очекивање посета белгијске стране. Саговорници су посебно истакли да се залажу за даљи развој економске сарадње, имајући у виду постојеће белгијско економско присуство у Србији, али и привлачење даљих инвестиција и повећање робне размене између две земље. Саговорници су такође истакли да постоји простор за унапређивање сарадње у оквиру Франкофоније, у погледу аспирација Србије да постане пуноправна чланица ове организације.
Шеф српске дипломатије састао се са министром иностраних послова Кипра Јанисом Касулидисом, са којим је разговарао о динамици политичког дијалога између две земље, европским интеграцијама и сарадњи у областима од заједничког интереса, нарочито у области привреде и енергетике. Саговорници су посебну пажњу посветили ситуацији у региону, са освртом на актуелна дешавања у јужној српској покрајини. Дачић је изразио захвалност на подршци очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао да је ово посебно важно у тренуцима када тзв. “Косово” покушава да постане чланица Савета Европе, али и планира да аплицира за чланство у ЕУ.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News