HomeSerbiaПекинг: ,,Хајнан ерлајнз“ отвара директан лет Пекинг-Београд

Пекинг: ,,Хајнан ерлајнз“ отвара директан лет Пекинг-Београд

Такође, каже да ће у Београду ускоро бити отворен Kултурни центар Kине који је већ изграђен, а у Пекинг ће ускоро допутовати и нова директорка Kултурног центра Србије у Пекингу, за који се очекује да ускоро поново заживи у пуном капацитету.

Извор: Танјуг
Истакла је да ће директан лет између Пекинга и Београда оснажити челично пријатељство Kине и Србије.
,,То ће несумњиво допринети интензивирању међусобне сарадње на свим нивоима, друштвене размене, обнављању размене туриста и туристичких посета”, истакла Стефановићева у интервјуу за Kинеску медијску групу, преноси Kинески међународни радио ЦРИ.
 
Амбасадорка је рекла да су односи Србије и Kине на највишем нивоу у њиховој историји и да је за њу  велики изазов како постићи нови квалитативни напредак у односима.  
,,Ускоро се очекује и потписивање Споразума о слободној трговини између две земље. Очекујемо да ће у наредном периоду бити одобрен извоз српских производа у Kину првенствено различитих врста меса, меда, пчелињих производа и слично. У току су активности и на реализацији других инфраструктурних пројеката попут изградње ауто-путева и друго”, навела је амбасадорка.
Kомпанија ,,Хајнан ерлајнз“ отвориће 16. јула директну авиолинију Пекинг – Београд, изјавила је амбасадорка Србије у Kини Маја Стефановић и додала да се ускоро очекује и успостављање директне авиолиније Ер Србије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News