HomeSerbiaОдржане политичке консултације МСП Србије и Кабо Вердеа

Одржане политичке консултације МСП Србије и Кабо Вердеа

Амбасадор Марић је захвалио министру Фигеред Суарешу на подршци коју Кабо Верде пружа Србији по питању Косова и Метохије и поштовању суверенитета и територијалног интегритета наше земље.

Саговорници су разменили мишљење о темама од глобалног значаја. Амбасадор Марић је саговорницу  информисао о актуелној ситуацији на западном Балкану, истичући кључну улогу Србије у очувању мира и стабилности у нашем региону.
Са кабоверданске стране политичке консултације је водила државна секретарка Министарства иностраних послова Мирјан Виеира, којој је уручен нацрт Меморандума о сарадњи у области пољопривреде.
Током посете Кабо Вердеу, амбасадор Марић имао је и сусрет са министром омладине и спорта Кабо Вердеа др Карлушом Монтеируом са којим су детаљно размотрене могућности сарадње у тој области.
У срдачном разговору заједнички је констатовано да постоје знатни потенцијали за унапређење билатералних односа и сарадње у областима од заједничког интереса, као што су економија, размена искуства у области трговине и инвестиција, пољопривреда, култура и просвета.
Помоћник министра спољних послова за билатералну сарадњу Владимир Марић боравио је у Републици Кабо Верде 13. и 14. септембра ради одржавања политичких консултација између министарстава спољних послова две земље.
Том приликом уприличен је куртоазни састанак са министром иностраних послова Републике Кабо Верде Руи Албертом д Фигeредом Суарешом, којем је уручио писмо министра спољних послова Републике Србије Николе Селаковића и пренео позив да посети Републику Србију у што скоријем периоду.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News