HomeSerbiaМинистар Дачић се састао са министром иностраних послова Свете Луције

Министар Дачић се састао са министром иностраних послова Свете Луције

Ова посета представља наставак интензивирања билатералног политичког дијалога, након састанка два министара на маргинама 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, у Њујорку, 20. септембра 2023. године.

У срдачном и пријатељском разговору размењена су мишљења о билатералним и актуелним глобалним темама. Обострано је изражено задовољство динамиком развоја билатералних односа, заснованих на међусобном разумевању и подршци око приоритетних питања.
Исказана је узајамна спремност за даље јачање политичког дијалога и економских веза, као и сарадње у свим областима од заједничког интереса, првенствено полицијске, културне, просветне и спортске сарадње. Изражена је посебна захвалност на подршци Свете Луције кандидатури Србије за домаћина Међународне светске изложбе EXPO 2027.
Министар Дачић је детаљно информисао саговорника о питању Косова и Метохије и дијалога Београда и Приштине. Изразио је захвалност Светој Луцији на подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се са министром спољних послова, међународне трговине, цивилног ваздухопловства и дијаспоре Свете Луције Алвом Романусом Баптистом.
Потврђена је обострана приврженост поштовању основних принципа међународног права и Повеље УН.
Наглашен је и значај учешћа Србије, у својству посматрача, у раду организација у региону Кариба, чији је Света Луција пуноправни члан.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News