HomeSerbiaМинистар Дачић се састао са ГС Централно-европске иницијативе Робертом Антонионеом

Министар Дачић се састао са ГС Централно-европске иницијативе Робертом Антонионеом

Генерални секретар Централно-европске иницијативе Антонионе захвалио је на активном учешћу Републике Србије и лично првог потпредседника Владе и министара спољних послова Републике Србије Ивице Дачића у активностима ЦЕИ, што доприноси њеној ефикасности и уноси нову енергију и видљивост у њен рад.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се 24. фебруара 2023. године у Београду са Генералним секретаром Централно-европске иницијативе Робертом Антонионеом.
Током разговора истакнуто је да Република Србија, као сукцесор једног од четири оснивача Централно-европске иницијативе, придаје изузетан значај овој иницијативи.
Како је истакао, сарадња са ЕУ и сарадња у контексту европских интеграција су кључни фактори политичког деловања и циљеви ЦЕИ. Развој односа са институцијама ЕУ је апсолутни приоритет, и у том смислу, ЦЕИ ће наставити да пружа пуну подршку земљама чланицама, укључујући Републику Србију, на њиховом путу ка ЕУ.
Република Србија посвећује посебну пажњу унапређењу регионалне сарадње, нарочито кроз учешће у регионалним иницијативама, што непосредно доприноси изградњи међусобног поверења, процесу помирења и подстиче укупан развој на нашем путу ка пуноправном чланству у ЕУ. Високо ценимо личну посвећеност и допринос Генералног секретара Антонионеа и његовог тима продубљивању сарадње између земаља чланица ЦЕИ и јачању видљивости организације.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News