HomeSerbiaМинистар Дачић са замеником министра иностраних послова Чешке Републике

Министар Дачић са замеником министра иностраних послова Чешке Републике

Изражено је задовољство што се између две земље одвија интензиван и континуиран политички дијалог, као и уверење да ће посебан допринос даљем унапређењу свеобухватне сарадње између Србије и Чешке дати предстојећа посета председника Чешке Републике Милоша Земана Републици Србији, планирана за почетак следеће године.

У срдачном и отвореном разговору обострано је оцењено да су билатерални односи Србије а Чешке врло добри а изражена је спремност за њихово даље јачање у свим областима од заједничког интереса.
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас заменика министра иностраних послова Чешке Републике Мартина Дворжака.
Обострано је истакнута спремност за наставак сарадње на заједничком пројекту Чешке куће у Београду. Изражено је и уверење да ће две земље наставити да успешно сарађују на мултилатералном плану размењујући подршке у вези са међународним кандидатурама.
Министар Дачић изразио је наду да ће ускоро бити у прилици да се поново сретне са својим чешким колегом, министром иностраних послова Чешке Републике Јаном Липавским.  
Током разговора су размењена и мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије и питању Косова и Метохије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News