HomeSerbiaМинистар Дачић са вишим политичким саветником државног секретара САД Дереком Шолеом

Министар Дачић са вишим политичким саветником државног секретара САД Дереком Шолеом

Виши политички саветник државног секретара Дерек Шоле пренео је интерес председника САД Џозефа Бајдена за постизање пуне регионалне стабилности и просперитета свих грађана региона Западног Балкана.   Поздравио је спремност ППВ и МСП Дачића да посети Вашингтон а изразио наду да ће се ускоро поново срести.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са вишим политичким саветником државног секретара Сједињених Америчких Држава Дереком Шолеом.
Овом приликом саговорници су разменили мишљења о регионалним питањима и о актуелној ситуацији на Косову и Метохији, као и могућностима за остваривање напретка у дијалогу Београда и Приштине.
Министар Дачић је истакао стратешко опредељење Републике Србије за  унапређење свих облика сарадње са САД, те је указао да би требало наставити са подсећањем на историјско савезништво две земље а народа, а у циљу додатног оснаживања билатералних односа.
Обострано је изражено опредељење за интензивирање политичког дијалога и размену посета високих и највиших државних званичника Републике Србије и САД. Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић u изразио спремност да посети Сједињене Америчке Државе у блискоj будућности.

Source

Stay Connected
248FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News