HomeSerbiaМинистар Дачић разговарао са шефом румунске дипломатије

Министар Дачић разговарао са шефом румунске дипломатије

Саговорници су констатовали да се билатерални односи две земље развијају у духу традиционалног пријатељства, уз опредељеност за продубљивање сарадње и проширење дијалога у наредном периоду у свим областима од значаја за две земље.

Саговорници су разменили мишљење о европским интеграцијама Републике Србије, те истакли да је даљи напредак на европском путу изузетно значајан у сложеним околностима, у контексту нових геополитичких изазова на европском континенту.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Румуније Богданом Аурескуом.
Шеф српске дипломатије Дачић изразио је захвалност за подршку коју Румунија пружа територијалном интегритету а суверенитету Републике Србије, као питању од нашег прворазредног националног интереса, као и за разумевање за тежак положај Срба и неалбанског становништва на КиМ.    
Саговорници су се сложили да је директна комуникација и редовна размена посета на високом и вишем нивоу од кључног значаја за напредак сарадње у свим областима од интереса. Министар Ауреску подсетио је на отворен позив за званичну посету шефа српске дипломатије Букурешту, те су се два министра договорили о реализацији ове посете у скорој будућности.
Два министра указала су на потребу даљег енергетског и инфраструктурног повезивања кроз бројне заједничке пројекте.  

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News