HomeSerbiaМинистар Дачић разговарао са конгресменом Сволвелом

Министар Дачић разговарао са конгресменом Сволвелом

Конгресмен Ерик Сволвел је изразио подршку Сједињених Америчких Држава процесу дијалога у оквиру процеса нормализације односа Београда и Приштине. Поздравио је и напоре које Србија улаже у унапређење економских прилика и указао да САД настоје да јој пруже неопходну подршку на том путу.

Министар Дачић изразио је задовољство због боравка конгресмена Сволвела у Србији, у оквиру програма сарадње, установљеног 2015. године, који омогућава посете чланова америчке администрације и Конгреса ради бољег упознавања са приликама у Србији. Том приликом је истакао да наша страна настоји да додатно унапређује сарадњу са представницима свих грана власти Сједињених Америчких Држава, а нарочито Конгреса САД.
Обострано је похваљено ангажовање амбасадора у обе земље, а конгресмен Ерик Сволвел је посебно похвалио ангажовање амбасадора Марка Ђурића  на унапређењу односа две земље,  које је резултовало значајним унапређењем угледа Србије у САД.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић указао је да две земље имају дугогодишње односе које је, у најтежим историјским тренуцима, одликовало снажно и чврсто савезништво и то је чињеница коју бисмо морали да имамо у виду и током наставка унапређења тренутних билатералних односа.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са конгресменом Ериком Сволвелом.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News