HomeSerbiaМинистар Дачић примио амбасадора Шпаније

Министар Дачић примио амбасадора Шпаније

Обострано је констатовано да су политички односи две земље одлични и пријатељски, без отворених питања, уз узајамну подршку по питањима од виталних националних интереса за обе земље, као и да постоји значајан простор за додатно унапређење економске сарадње.

Министар Дачић је амбасадору Апарисију пожелео срдачну добродошлицу и много успеха у обављању нове и одговорне дужности, подсетивши да је имао добру сарадњу и са његовим претходником, амбасадором Раулом Бартоломеом Молином, који је, због доприноса развоју билатералних односа Републике Србије и Краљевине Шпаније, одликован Орденом српске заставе првог степена, поводом Дана државности 2024. године.
Министар Дачић је посебно захвалио на чврстој и принципијелној позицији Краљевине Шпаније по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на континуираној подршци евроинтеграцијама Србије.   
 
Амбасадор Апарисио је поново подршку Краљевине Шпаније територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и процесу европских интеграција наше земље. Као своје приоритете у будућем раду, истакао је унапређење економске сарадње и веће присуство шпанске културе у Србији, у чему ће Институт Сервантес, који ове године обележава 20 година рада у Београду, наставити да се активно ангажује.
Саговорници су се сложили да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње и у другим областима, посебно у сфери саобраћајне инфраструктуре, туризма, обновљивих извора енергије, пољопривреде, образовања и културне сарадње. 
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Краљевине Шпаније у Републици Србији Хуана Хосеа Санс Апарисиа.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News