HomeSerbiaКубер Пиди: Амбасадор Стефановић посетио српску цркву Светог пророка Илије

Кубер Пиди: Амбасадор Стефановић посетио српску цркву Светог пророка Илије

Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић, на позив Његовог преосвештенства епископа аустралијско-новозеландског Силуана, присуствовао је Светој архијерејској литургији, прослави храмовне славе Мисионарске парохије Светог пророка Илије у Кубер Пидију, као и обележавању тридесетогодишњег јубилeја од њеног оснивања.

Поред бројних верника, који су за ову прилику пристигли из свих крајева Аустралије, прослави је присуствовао и члан парламента Јужне Аустралије и изасланик премијера Јужне Аустралије Едвард Хјуз.
Обраћајући се присутнима, амбасадор Стефановић је изразио задовољство због свог доласка и чињенице да је први амбасадор Републике Србије у Аустралији који посећује малобројну српску заједницу и српску цркву у Кубер Пидију, јединствени споменик културе – не само српског, већ и аустралијског народа. Указао је и на важност њеног очувања и заштите, као трајног показатеља присуства српског народа у Аустралији.  
Црква Светог пророка Илије јединствена је српска црква у свету, с обзиром да jе у потпуности изграђена под земљом, у пустињском окружењу, у централном делу Аустралије.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News