HomeSerbiaКанбера: Интервју амбасадора Стефановић за ,,4ЕБ“ радио станицу из Бризбејна

Канбера: Интервју амбасадора Стефановић за ,,4ЕБ“ радио станицу из Бризбејна

Незаобилазне су биле и спортске теме, попут предстојећег учешћа фудбалске репрезентације Србије на Светском првенству у Дохи, али и потенцијалног учешћа најбољег српског тенисера Новака Ђоковића на наредном Oтвореном првенству Аустралије у тенису у јануару 2023. године.

,,4EБ“ је мултиетничка радио станица из Бризбејна, која је основана још 1. децембра 1979. године. Данас програм емитује на 55 светских језика, укључујући и српски.
Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић, током прве званичне посете Квинсленду, дао je интервју за „4ЕБ“ радио станицу из Бризбејна, за редакцију на српском језику.
Амбасадор Стефановић информисао је о бројним актуелним питањима од интереса за српску заједницу у Квинсленду, пре свега из домена конзуларних послова, али и о потписивању билатералног Споразума о социјалном осигурању између Републике Србије и Аустралије, које се очекује у Београду, крајем ове године.
Посебно важна тема била је и акредитација допунских школа на српском језику у Аустралији и подизање квалитета постојеће наставе, у складу са програмом за образовно-васпитни рад у иностранству Министарства просвете Републике Србије, при чему је амбасадор понудио помоћ Амбасаде у даљим корацима и позвао све заинтересоване да се пријаве.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News