HomeSerbiaКанбера: Амбасадор Стефановић у првој званичној посети Квинсленду

Канбера: Амбасадор Стефановић у првој званичној посети Квинсленду

Током боравка у Бризбејну, амбасадор Стефановић сусрео се са гувернерком савезне државе Квинсленд Џанет Јанг, представником Парламента Џејмсом Мартином, представницима различитих сектора Владе, као и Трговинске и индустријске коморе Квинсленда.

Амбасадор се састао и са одборником Петром Матићем, рођеним Београђанином, замеником председника градског већа града Бризбејна.
Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић боравио је у првој званичној посети Квинсленду.
Амбасадор Стефановић посетио је и Цркву Светог Николе у Бризбејну, где је, након присуства вечерњој служби, одржао заједнички састанак са представницима српске заједнице из Бризбејна и околине. На састанку је разговарано о актуелним питањима од интереса за српску заједницу у Квинсленду, са посебним акцентом на формирање допунских школа српског језика, као део система Министарства просвете Србије.
Разговарано је о економији, положају српске заједнице у Аустралији, односно потенцијалној сарадњи у области очувања националног идентитета и културе, као и о могућностима за економску сарадњу и инвестиције компанија са седиштем у Квинсленду у Србији.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News