HomeSerbiaДачић честитао министру иностраних послова НР Кине избор на дужност државног саветника

Дачић честитао министру иностраних послова НР Кине избор на дужност државног саветника

Поводом Вашег избора на још једну важну дужност – функцију државног саветника Народне Републике Кине, у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје име, упућујем Вам најсрдачније честитке, уз најбоље жеље за Ваше добро здравље, личну срећу и много успеха у обављању ове одговорне дужности.
”Драги пријатељу, екселенцијо,
Уз посебно задовољство због изванредних свеукупних односа између Републике Србије и Народне Републике Кине, који су на највишем нивоу у њиховој историји, желим да Вам поновим нашу снажну спремност и искрену посвећеност за даље обогаћивање свеобухватног стратешког партнерства између наше две земље, на основама челичног пријатељства, као и за наставак интензивне и обострано корисне сарадње у оквиру иницијативе Појас и пут и механизма Кине и земаља Централне и Источне Европе.
У нади да ћу у најскорије време имати прилику и част да се лично сретнем са Вама, примите, Ваша екселенцијо, изразе мог најдубљег поштовања.
Веома се радујемо даљем јачању пријатељске Народне Републике Кине, како на унутрашњем тако и на међународном плану, под вођством мудрог кинеског руководства, уз чврсто уверење да ће Ваш избор и на ову изузетно важну дужност значајно допринети даљем свестраном развоју, напретку и благостању Ваше земље и нама врло блиског кинеског народа.
Дозволите ми да и овом приликом поновим најдубљу захвалност Републике Србије на континуираној подршци Народне Републике Кине нашем суверенитету и територијалном интегритету, питању од суштинског националног значаја. Подршка и разумевање Ваше земље, једног од кључних чинилаца у савременим међународним односима, од изузетне је важности за нас. У том смислу, уверавам Вас да ће одлучна и доследна подршка Републике Србије политици „једне Кине” и принципу „једна земља, два система” бити настављена у истом духу и у периоду пред нама.
Ивица Дачић”

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News