HomeSerbiaДачић: Успешно учешће Србије на Самиту, разговарао сам и о изложби Експо...

Дачић: Успешно учешће Србије на Самиту, разговарао сам и о изложби Експо 2027

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је Србија, са аспекта државних и националних интереса, имала веома успешан наступ на Самиту Контакт групе Покрета несврстаних земаља у Бакуу.

Дачић је истовремено истакао да је искористио прилику да разговара са државама да подрже Србију која је кандидат за организацију Међународне специјализоване изложбе Експо 2027.  “Да не заборавим да кажем, да ме (министар финансија) Синиша Мали не би ‘убио’, са свима сам разговарао о нашој кандидатури за организацију Експо 2027.”, рекао је Дачић за Танјуг у главном граду Азербејџана.  
Он је током самита имао низ билатералних сусрета, указујући да је у Бакуу било присутно 46 земаља које не признају независност тзв. Косова. “Као изасланик председника Александра Вучића учествовао сам на делу самита Покрета несврстаних и захвалио свима који су уз Србију у очувању нашег територијалног интегритета зато што присуствујемо селективном тумачењу, па када се ради о другим земљама онда га признају, а када је реч о Србији онда то није толико битно питање”, рекао је Дачић.
Зато је, каже, овај скуп био битан и председник Александар Вучић је инсистирао да неко уместо њега дође. “Искористио сам прилику да пренесем поздраве председника Вучића председнику Азербејџана Илхаму Алијеву, мада су се они јуче чули. Развој наших билатералних односа је у великом успону и тражимо заједничке интересе и повезивање у свим сферама друштвеног живота”, рекао је он.  Дачић је казао да је разговарао и са председником Либије, те да је министарки спољних послова те земље обећао да ће доћи у посету.
Извор: Танјуг

Source

Stay Connected
248FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News