HomeSerbiaДачић се састао са шефом британске дипломатије Клеверлијем

Дачић се састао са шефом британске дипломатије Клеверлијем

Извор: Танјуг

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са министром иностраних послова Уједињеног Краљевства Џејмсом Клеверлијем, на маргинама Министарског састанка ОЕБС у пољском граду Лођу.
Саговорници су се сложили у оцени да има још доста простора за унапређење и промовисање билатералне сарадње, нарочито кроз промовисање позитивних примера савезништва из заједничке прошлости.
Додаје се да је, у контексту заједнички изражене жеље за даљим интензивирањем политичког дијалога на највишем нивоу, министар Дачић исказао спремност за наставак разговора са британским званичницима и унапређење сарадње у различитим областима, између осталог у мултилатералним организацијама као што је ОЕБС, које су кључне за мир и стабилност у Европи.
Како се наводи, размотрена су и питања из домена билатералне политичке а економске сарадње, као и актуелна међународна питања.
Шеф српске дипломатије напоменуо је да се ове године обележава 185 година од успостављања билатералних односа са Уједињеним Краљевством, те искористио ово као повод да позове шефа Форин офиса Клеверлија у билатералну посету Србији.
Током отвореног разговора, истакнут је обострани интерес и спремност за даље продубљивање и јачање сарадње између Србије и Уједињеног Краљевства у свим областима од интереса за две земље.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News