HomeSerbiaДачић се састао са комесарком Савета Европе за људска права Мијатовић

Дачић се састао са комесарком Савета Европе за људска права Мијатовић

Када је реч о људским правима, саговорници су разменили мишљење о стању права и слобода српског народа на КиМ, укључујући права и слободе повратника који су обрађени у комесаркином Меморандуму објављеном након посете КиМ у јуну прошле године, где су препознате многобројне препреке одрживом повратку српског становништва на КиМ.

Дачић је нагласио да је неопходно јачати политички дијалог међу чланицама Савета Европе и посебно подвукао посвећеност Србије стабилности у региону и обезбеђивању повољне климе за дијалог и решавање свих отворених питања на миран и одговоран начин.
Дачић је истакао да Србија високо цени улогу Комесара за људска права, као важног механизма за заштиту и унапређење стања људских права и слобода у државама чланицама СЕ, укључујући и кроз идентификовање и указивање на евентуалне недостатке, како у законодавном оквиру којим је регулисано питање људских права, тако и његовој примени.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са комесарком Савета Европе за људска права Дуњом Мијатовић.
Дачић је оценио бројне кораке који су остварени у области владавине права као јасан показатељ посвећености европским интеграцијама и стварању стабилних основа за даљи развој.
Шеф српске дипломатије напоменуо је да реформе остају наш главни приоритет, те изразио захвалност Савету Европе на подршци у реформском процесу.
Разговор је био посвећен темама из надлежности комесарке, као што су стање људских права и слобода, транзициона правда, права жена и родна равноправност, слобода изражавања, окупљања и удруживања.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News