HomeSerbiaДачић са новоименованим министром спољних послова Црне Горе на маргинама министарског састанка...

Дачић са новоименованим министром спољних послова Црне Горе на маргинама министарског састанка ОЕБС

Том приликом, Дачић је изразио задовољство већим степеном сарадње званичника и институција Србије и Црне Горе и истакао да је неопходно радити и на додатном јачању економске сарадње и инфраструктурном повезивању.

Министри спољних послова две земље изразили су очекивање да ће две земље сва отворена питања наставити да решавају дијалогом на узајамно прихватљив начин, јер су добри односи Србије и Црне Горе, осим за грађане двеју држава, важни и за свеукупну стабилност у региону.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић и министар спољних послова Црне Горе Филип Ивановић разговарали су о билатералним односима, европским интеграцијама, геополитичким питањима, стању у региону и другим кључним темама од значаја за грађане двеју земаља.
Први сусрет министра спољних послова Србије и новоименованог министра спољних послова Црне Горе одржан је на маргинама министарског састанка Организације за европску безбедност и сарадњу у Скопљу.
Дачић је, такође, нагласио да ће Србија наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на западном Балкану, као и да остаје посвећена даљем развоју добросуседских односа са Црном Гором.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News