HomeSerbiaДачић са министром спољних послова Словачке

Дачић са министром спољних послова Словачке

У разговору је констатовано да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње од обостраног значаја, посебно у области економије.

На маргинама министарског састанка о Западном Балкану у Риму, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са министром иностраних и европских послова Словачке Републике Јурајем Бланаром.
Министар Дачић je захвалио на континуираној подршци коју Словачка Република пружа Републици Србији по питањима од нашег виталног националног интереса, као што су територијални интегритет и суверенитет, али и европске интеграције.
Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и пренета је спремност да се он настави и убудуће.
У срдачном разговору, обострано је констатовано да блиски и пријатељски односи између наших двеју земаља имају дугу историјску традицију и истакнута је неопходност њиховог продубљивања и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.
Похваљена је успешна сарадње две земље на мултилатералном плану, те истакнуто да посебно треба подстаћи даље заједничке активности на плану међусобних размена подршки кандидатурама у међународним организацијама и институцијама.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News