HomeSerbiaДачић демантује изјаву Маје Санду, налог амбасадору да тражи разјашњење

Дачић демантује изјаву Маје Санду, налог амбасадору да тражи разјашњење

“Захтевамо да органи Молдавије хитно доставе сваку информацију коју поседују, јер ми до сада нисмо никада добили такво обавештење из Молдавије”, навео је Дачић.

“Дао сам налог нашем амбасадору акредитованом у Кишињеву, да хитно тражи разјашњење овакве изјаве председнице Молдавије у Министарству спољних послова Молдавије, као и да нам хитно доставе све информације о томе који су то људи за које се сумња да могу бити учесници таквих насилних акција”, рекао је Дачић за Танјуг.
Министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је демантовао изјаву председнице Молдавије Маје Санду о могућем учешћу грађана Србије у субверзивним акцијама у циљу дестабилизације Молдавије, по наводним информацијама из Украјине о руским плановима.
Извор: Танјуг
Он је додао да је на међународној сцени пуно примера лажних вести, али и да Србија неће дозволити да се тиме наноси штета угледу и интересима наше земље, као и пријатељским односима Србије и Молдавије.
Министар је подсетио да је по законима Србије свако учешће наших држављана у оружаним сукобима у иностранству кривично дело.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News