HomeSerbiaДаблин: Амбасадорка Јоксимовић са највишим званичницима Ирске

Даблин: Амбасадорка Јоксимовић са највишим званичницима Ирске

Том приликом разговарала је са председником Ирске Мајклом Хигинсом, при чему је подвучен значај билатералних односа наших земаља.

Амбасадорка Јоксимовић је разговарала и са министром спољних послова и одбране Симоном Ковенијем, који је потврдио намеру да посети Београд на позив министра Селаковића. Током разговора, наглашено је да Ирска представља стабилног партнера који у континуитету подржава даљи процес интеграција у Европску унију и својом све значајнијом позицијом у мултилатералним организацијама за Србију представља значајног саговорника у темама од највишег интереса.
Током разговора потврђено је да је ирска подршка Србији на путу интеграција у Европску унију од значаја за цео процес. Очекивана посета министра спољних послова Ковенија допринеће већој фреквентности сусрета на највишем нивоу и омогућити да се, поред билатералних питања, унапреди сарадња на мултилатералном нивоу, где улога Ирске постаје све значајнија.
Амбасадорка Републике Србије у Ирској на нерезиденцијалној основи Александра Јоксимовић присуствовала је обележавању Националног дана посвећеног помену жртвама два светска рата и учесницима мисија УН, током боравка у тродневној посети Даблину.
Такође, поред министра Ковенија, Београд намерава да посети и министар за европске послове Томас Бирн, са којим је амбасадорка Јоксимовић имала прилику да разговара. Министар Бирн је истакао да жели да се, у оквиру свог портфолија, додатно упозна са напорима Србије на путу ка интеграцији у Европску унију.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News