HomeSerbiaВишедеценијско искрено пријатељство Србије и Гане

Вишедеценијско искрено пријатељство Србије и Гане

У том смислу, Селаковић је захвалио на подршци коју Гана пружа Србији по питању Косова и Метохије.

Селаковић је указао да интензивирање билатералних контаката на свим нивоима пружа могућност сарадње у бројним областима, а према речима министра, нарочито треба радити на унапређењу економске сарадње, навевши потенцијале у пољопривреди, грађевинарству, водопривреди, ИТ и другим областима. Министар је казао да је наша спремност за унапређење билатералних односа потврђена и одлуком о поновном отварању Амбасаде Србије у Акри након 21 године, и изразио наду да ће и Гана ускоро у Београду обновити рад своје амбасаде.
Према његовим речима, политички односи двеју земаља не темеље се само на дугој традицији, која сеже у време оснивања Покрета несврстаних, већ и на чињеници да смо одани истим вредностима у међународним односима.
Министар Селаковић и министарка Бочвеј су потписали Споразум о укидању виза на дипломатске и службене пасоше, а касније данас ће заједно присуствовати свечаном отварању Амбасаде Србије у Акри.
Министар је са задовољством констатовао да у нашим билатералним односима нема отворених питања, већ их, како је нагласио, карактеришу вишедеценијско пријатељство, уважавање и пуно међусобно разумевање по најважнијим питањима.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Акри са министарком спољних послова и регионалних интеграција Гане Ширли Бочвеј.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News