HomeSerbiaВашингтон: Амбасадор Ђурић са конгресменом Мрваном

Вашингтон: Амбасадор Ђурић са конгресменом Мрваном

Имајући у виду да у северозападној Индијани живи значајна српска дијаспора, двојица саговорника разговарали су и о могућностима даље привредно-индустријске сарадње и наступа наших компанија на тамошњем тржишту.

Осврнувши се и на значајан успех који наша земља остварује у ИТ сектору као водећој индустријској грани, амбасадор Ђурић пренео је конгресмену Мрвану спремност Србије да са савезном државом Индијаном подели досадашња знања и искуства у овом домену.
У домену економске сарадње, Ђурић је упознао Мрвана са најновијим макроекономским резултатима наше земље, који су, упркос светској кризи, изнад свих очекивања, нагласивши да Србија наставља да буде предводник у региону по броју страних директних инвестиција.
Поводом актуелних дешавања у северном делу наше јужне покрајине, амбасадор Ђурић пренео је конгресмену Мрвану забринутост због све учесталијег и интензивнијег кршења основних људских права Срба на Косову и Метохији, подвукавши важност поштовања Бриселског споразума и неопходност формирања Заједнице српских општина.
У оквиру састанака са члановима Српског кокуса у америчком Конгресу, амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић састао се са демократским конгресменом Френком Мрваном, коме је уручио лично писмо председника Александра Вучића.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News