HomeSerbiaВашингтон: Амбасадор Ђурић организовао пословни округли сто

Вашингтон: Амбасадор Ђурић организовао пословни округли сто

Говорећи о билатералној сарадњи са САД, Ђурић је нагласио значај успостављања стратешког дијалога као потврде високог нивоа политичких односа наших двеју земаља оствареног у последњих неколико година обостраном отвореношћу и добрим постављањем нашег руководства на челу са председником Александром Вучићем.

„Имајући у виду да ће привредна сарадња заузети важно место у стратешком дијалогу са Америком, надамо се да ћемо ту продуктивну платформу за даље унапређење наших билатералних односа користити и за отпочињање преговора о избегавању двоструког опорезивања, што је недвосмислено оцењено као питање од значаја за обе стране“, указао је Ђурић.
Амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић организовао је, у оквиру сарадње са Америчко-централноевропском пословном асоцијацијом (АЦЕБА), пословни округли сто на којем су размотрени постојећи и будући модалитети сарадње наших двеју држава у привредном домену.
У том смислу, поновио је и интерес Србије да са чланицама ове Асоцијације настави да снажи међусобно поверење и унапређује сарадњу по свим питањима.
Прецизирајући да вештачка интелигенција има све већи утицај у ИТ домену, амбасадор Ђурић обавестио је присутне да је Србија, као прва земља у нашем региону, прошле седмице изабрана за чланицу Глобалног партнерства за вештачку интелигенцију, што представља велико признање нашег успеха у овој врсти индустрије.
Обративши се у својству домаћина скупа, амбасадор Ђурић је упознао присутне са приоритетима нове Владе Србије, подвукавши међу кључним секторима енергетику, привреду и ИКТ индустрију.
„Неизмерно смо поносни што је сектор информационих технологија по први пут превазишао претходно водећи сектор пољопривреде, тако да очекујемо да ћемо ову годину завршити са рекордним извозом ИКТ услуга од преко 2, 7 милијарди евра“, истакао је Ђурић.
Сарадњу у нашем региону амбасадор Ђурић такође је издвојио као један од главних радних фокуса Владе, посебно у смислу промоције „Отвореног Балкана“ и активнијег заједничког представљања перспектива региона као целине.
Догађај, одржан у просторијама Амбасаде Србије у Вашингтону, представља наставак редовне праксе одржавања округлих столова и састанака, успостављене прошле године, као додатног канала комуникације са пословним субјектима у САД и вида промоције економских, технолошких и инвестиционих потенцијала наше земље.
Округлом столу су, поред председника Асоцијације АЦЕБА Ерика Стјуарта, присуствовали а Луис Дупуа, директор глобалног пословног развоја у „Локид Мартину“, као и представници компанија „Бехтел“, „УГТР рињуаблз“, „Мерк“, „Л3 Херис“ а других.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News