HomeSerbiaВашингтон: Амбасадор Ђурић на Међународној конференцији о сарадњи

Вашингтон: Амбасадор Ђурић на Међународној конференцији о сарадњи

Амбасадор Републике Србије у Вашингтону Марко Ђурић учествовао је на Међународној конференцији о сарадњи у организацији Асоцијације карипских држава (АКД).

Као представник Републике Србије и званични посматрач при овој Асоцијацији, амбасадор Ђурић истакао је опредељеност наше земље за проширење сарадње са државама ширег региона Кариба.
„Наша земља наставиће да негује дугу традицију искреног пријатељства са карипским народима које, иако су нам географски удаљени, настављамо да у сваком погледу доживљавамо као братске. Користим и ову прилику да државама Кариба пренесем поруке искрене захвалности Републике Србије за поштовање принципа међународног права у свим светским мултилатералним форумима“, подвукао је том приликом Ђурић.
 
На маргинама Конференције, амбасадор Ђурић сусрео се са министром спољних послова Републике Гватемале Мариом Букароом и министарком спољних послова Сент Винсента и Гренадина Кејзал Питерс, као и са великим бројем амбасадора држава Кариба и других званичника регионалних организација.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News