HomeSerbiaВаршава: Семинар о предностима улагања у српску привреду у Привредној комори Пољске

Варшава: Семинар о предностима улагања у српску привреду у Привредној комори Пољске

На семинару којем је присуствовало више од 30 пољских привредника говорили су генерални директор Привредне коморе Пољске Марек Клочко, директор за међународне односе Привредне коморе Пољске Јержи Дрожд, заменик директора Одељења за трговину и међународну сарадњу пољског Министарства економског развоја и технологије Александер Шимашко, почасни конзул Србије у Катовицама Ранко Томовић, те Андржеј Зарајчик, председник УО фирме Урсус и Полмот и председник Пољско-балканске привредне коморе.

У Привредној комори Пољске одржан је семинар о предностима улагања у српску приведу.
На презентацији, коју су организовале Амбасада Републике Србије у Варшави и Привредна комора Пољске, представљене су могућности за унапређење билатералне економске сарадње и предности улагања у привреду Србије.
Амбасадор Небојше Кошутић је говорио о најновијим привредним статистикама, које указују на стабилан раст српске привреде и сталан раст билатералне привредне размене између Србије и Пољске, која ће до краја ове године достићи ниво од око две милијарде евра. Нарочито је истакао спремност српске привреде да прихвати директне стране инвестиције и обезбеди им сигурно и перспективно привредно окружење.
Саговорници су закључили да постоје велике могућности за даље унапређење привредне сарадње две земље, укључујући директне стране инвестиције, као и унапређење сарадње између локалних самоуправа две земље и организовање трговинских мисија и пословних састанака.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News