HomeSerbiaБилатералне консултације у области безбедности и одбране између Републике Србије и Уједињеног...

Билатералне консултације у области безбедности и одбране између Републике Србије и Уједињеног Краљевства

Са наше стране учествовали су  Предраг Бандић, в. д. помоћника министра за политику одбране а Јагода Лазаревић, в. д. помоћника министра спољних послова за економску дипломатију.  

У конструктивној атмосфери разматрана су питања од заједничког интереса: могућности унапређења билатералних односа, интензивирање дијалога на високом и највишем нивоу, јачање сарадње у области одбране, трговински и инвестициони потенцијали две земље, енергетска безбедност а др. Такође, дискутовано је о ситуацији у региону, подршци процесу интеграције Р. епублике Србије у Европску унију, као и дијалогу  Београда и Приштине.  
У консултацијама су учествовале амбасадорка Србије у Уједињеном Краљевству  Александра Јоксимовић и британска амбасадорка у Београду Шан Меклауд, а делу разговора прикључили су се лорд Пич, специјални изасланик британског премијера за Западни Балкан, Едвард Фергусон, новоименовани амбасадор Уједињеног Краљевства у Београду и Ненад Милорадовић, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе.
Билатералне консултације министарстава спољних послова и одбране две земље у области безбедности и одбране одржане су у Лондону 23. јануара 2023. године. Делегације две земље предводиле су Дијана Иванчић, помоћник министра спољних послова Републике Србије за безбедносну политику и Викторија Билинг, директор за Југоисточну Европу у Форин офису.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News