HomeSerbiaБеч: Одржан Пословни дан дијаспоре општине Кладово и општине Неготин

Беч: Одржан Пословни дан дијаспоре општине Кладово и општине Неготин

Поред тога, представљене су инвестиционе прилике развијене заједно са локалним самоуправама и Регионалном агенцијом за развој источне Србије (РАРИС) у оквиру пројекта ,,Линк ап! Сербија II“ (LinkUp!Serbia II).

Скуп је одржан у организацији Међународног центра за развој миграционих политика (ИЦМПД) и пројекта ,,Линк ап! Сербија II“ (LinkUр!Serbia II), у сарадњи са Привредном комором Србије, Министарством спољних послова и Амбасадом Републике Србије у Аустрији.
Овај догађај је окупио представнике Министарства спољних послова Србије запослене у Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Амбасаде Републике Србије у Аустрији, Привредне коморе Србије, Регионалне агенције за развој источне Србије (РАРИС), општине Кладово и општине Неготин, као и предузетника из дијаспоре у Аустрији.
Инвеститори српске дијаспоре имали су прилику да представе своје инвестиционе пројекте и да са представницима Општине Кладово и Општине Неготин договоре сарадњу и утврде заједничке кораке кoји ћe олакшати њихову реализацију.
Циљ овог дoraђaja је подстицање дијалога и сарадње између чланова српске пословне дијаспоре у Аустрији заинтересованих да инвестирају у родни крај и представника локалне самоуправе општине Кладово и Општине Неготин, као и и других релевантних партнера на регионалном и националном нивоу.
Амбасадор Републике Србије у Бечу Небојша Родић био је домаћин скупа ,,Пословни дан дијаспоре општине Кладово“ и ,,Пословни дан дијаспоре општине Неготин“.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News