HomeSerbiaБеч: Амбасадор Родић са чланицом парламентарне партије „Зелени“

Беч: Амбасадор Родић са чланицом парламентарне партије „Зелени“

Амбасадор Родић је напоменуо да су Самиту присуствовали и председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, председавајући Већа министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија, министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто и министар спољних послова Републике Турске Мевлут Чавушоглу.

Амбасадор Републике Србије у Бечу Небојша Родић састао се са Евом Ернст Џиеџић, чланицом парламентарне партије „Зелени“.
На састанку су разматране актуелне теме у свету и региону западног Балкана.
Амбасадор Родић истакао је да је Република Србија кредибилан партнер Европске уније, те да се константно развија и унапређује, без обзира на тешкоће са којима се суочава на европском путу.
Саговорници су констатовали да постоји простор за унапређење сарадње са партијом „Зелени“, као додатни вид унапређења свеобухватне сарадње између Републике Србије и Републике Аустрије.
Родић је информисао саговорницу о иницијативи Отворени Балкан и одржаном Самиту у оквиру ње, коме је председавао председник Републике Србије Александар Вучић, заједно са председником Владе Републике Албаније Едијем Рамом и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.
Амбасадор је истакао да се држављани Републике Србије из иностранства враћају у матицу, што је резултат дугогодишњих реформи, и додао да Србија унапређује своје односе са суседима.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News