HomeSerbiaБерн: Амбасадор Брадић посетио Иновациони парк Швајцарске

Берн: Амбасадор Брадић посетио Иновациони парк Швајцарске

Горецки је захвалио на информацијама о пројекту кампуса „БИО 4“ у Београду, које је представио амбасадор Брадић, изразивши интересовање за размену информација и успостављање сарадње на конкретним пројектима.

Указао је да у Србији раде четири научно-технолошка парка – у Београду, Чачку, Новом Саду и Нишу – при чему је изградњу прва два суфинансирала Савезна влада Швајцарске.
Директор једног од четири истраживачка института (SSF / Swiss Smart Factory) Доминик Горецки упознао је амбасадора са најважнијим активностима и циљевима тог научно-образовног и производног центра.
Нагласио је да је пре пет месеци у Женеви, у седишту Светског економског форума (WEF), потписан Споразум о оснивању Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији, првог таквог у региону западног Балкана, подсетивши да су тој церемонији присуствовали премијерка Србије Ана Брнабић и оснивач, као и извршни директор Светског економског форума Клаус Шваб и Борге Бренде.
Амбасадор Брадић је са конзулом Аном Контић и српско-швајцарским предузетником Зораном Вранићем обишао институте у оквиру Иновационог парка, који се баве истраживањем у области медицине, аутомобилских батерија,  ласерске производње металски базираних адитива, као и интердисциплинарног повезивања и роботике.
Амбасадор Брадић је изразио жељу за даљим јачањем сарадње између научно-истраживачких центара две земље, као и практичној примени достигнућа у области вештачке интелигенције и нових технологија у производњи, медицини и роботици.
Амбасадор Републике Србије у Берну Горан Брадић посетио је Иновациони парк Швајцарске (Switzerland Innovation Park Biel/Bienne AG), који се налази у Билу, недалеко од Берна.
У Иновационом парку у Билу ради 500 истраживача, стручњака и студената.

Source

Stay Connected
255FansLike
473FollowersFollow
Must Read
Related News